Som et resultat af gummis naturlige gennemtrængelighed, taber dine dæk i gennemsnit op til 2 bar hver måned og typisk mere i varmere vejr.

Grundet dette, anbefaler vi dig at tjekke dæktrykket regelmæssigt – ideelt ville være hver anden uge.

OBS Nye lovmæssige krav betyder, at biler registreret efter 1. november 2014 skal have et kontrolsystem for overvågning af dæktrykket.

Fordelene ved korrekt dæktryk:
  • Sikkerhed – et korrekt dæktryk forbedrer sikkerheden i din bil. Det forbedrer ikke blot vejgrebet, men også bremseevnen. Dæk med for lavt dæktryk har tendens til at overophede, men for højt dæktryk kan resultere i et yderst forringet vejgreb.
  • Økonomi – et korrekt dæktryk forlænger levetiden af dine dæk, hvilket sparer dig for at købe nye dæk så tit. For lavt dæktryk kræver flere kræfter fra motoren til at rotere og dette resultere i et forøget brændstofforbrug.
  • Miljø – at have det korrekte dæktryk er samtidig miljøvenligt. Ved at formindske brændstofforbruget, formindskes din bils CO2-udslip – og du hjælper hermed en lille smule til at forbedre miljøet.

Læs mere her under


Om dæk

Om dæk

Når der er roblem med dækkene får du hos os kvalitetsservice, værdi for pengene, ekspertviden, at reparationen sker på stedet – hurtigt og effektivt.

Læs mere her

Afbalancering af dæk

Afbalancering af dæk

Hvis hjulene ikke er i balance, bliver køreturen ikke særlig behagelig og kan resultere i, at dit styretøj, dæk og støddæmpere slides abnormt meget.

Læs mere her

Dæksikkerhed

Dæksikkerhed

Find her de bedste tips om dæk, viden om mønsterdybden og hvilket er vigtigt at holde øje med på dit dæk.

Læs mere her

Dæktype

Dæktype

Der er flere forskellige slags dæk, som dækker hvert formål med bilen. Valget af dæk afhænger af, hvor du bor, kører og mange andre variabler.

Læs mere her

Hjulindstilling

Hjulindstilling

Hjulindstillingerne kan ændre sig blot ved at køre over et hul i vejen eller ind i kantstenen.

Læs mere her